středa 10. února 2016

Recenze: Café Kolíbka

adresa: Řeznická 1891/10, Praha
tel.: 797 996 359

Otevírací doba: 11:00 – 24:00, so +ne: 17:00 – 24:00



Tuto malou zapadlou kavárničku jsem navštívila na začátku února 2016, společně s mým drahým a našimi dvěma společnými přáteli. Je fakt, že nám chvíli trvalo než jsme kavárničku umístěnou v mrňavém sklepním prostoru podle té nevýrazné visačky našli.
Prostoru zde skutečně nemají nazbyt a využít se ho pokoušejí na 110%, což může být spíš na škodu než k užitku. Jako veskrze nekontaktní osoba ještě méně než ostatní lidí toužím být zády v kontaktu s pánem od vedlejšího stolku. Miniaturní prostor i obsluze značně komplikuje práce, když se musí s každým pivem doslova prodírat skrze hosty. Ale zase je to takový útulný. Když si sednete chytře jako já do rohu a k topení, je to vlastně docela fajn. Pokud ale chcete takové chytré místečko dejte si aspoň půl dne předem rezervaci, protože jinak se Vám taky může stát, nebudete sedět chytře nebo nebudete sedět dokonce vůbec. S tím je třeba počítat.

Jídlo a pití:
Jedná se především o kavárnu, takže plnohodnotnou večeři si tady nedáte. Ale něco drobného Vám přece nebídnou. Milovníci sladkého mohou ochutnat dort a nebo si poručit k čaji třeba sušenku. K pivu pak máte možnost zakousnout si teplý párek nebo nakládaný hermelín. Co mne překvapilo byl fakt, že součástí denní nabídky byla také polévka. Ještě dnes lituji, že jsem jejich - kari krémové s kokosovým mlékem – cosi neochutnala.
Zato nápojů mají výběr solidní. Za ochutnání stojí například 16° pivíčko z pivovaru „Chýně“.Po dvou kouscích i muži obtížněji stoupali do schodů. Doporučit mohu i podávané víno. Značku jsem si bohužel nezapamatovala. Budu ji muset ale každopádně dohledat, protože to bylo jedno z nejlahodnějších vín jaké jsem kdy pila. Modrý portugal měl výrazně plnou chuť, která na jazyku doslova hladila a hřála, navíc byl velice příjemně sladký. - Úplně se mi sbíhají sliny. - Milým překvapením byla i lahvička s kohoutkovou vodou, automaticky podávaná k vínu. Aby to nevypadalo, že nabízejí jen alkohol nutno zmínit i slušnou nabídku sypaných čajů a fakt, že horkou čokoládu vaří poctivě z hořké čokolády, kterou rozpouští v mléce. To pravda nemusí každému vyhovovat, ale zase to není nějaký instantní práškové nečokoládové stěží kakao.
Jediné, co musím vytknout a nemůžu si odpustit, je fakt, že má sklenice na vodu byla jednak mokrá a jednak s nepěkným flekem na spodku, který mohl vzniknou odložením sklenice na servírovací tác, ale taky nemusel, že jo...Je mi to líto, ale čistota a případně i suchost používaného nádobí dělají jsou podstatnou součástí mého výsledného dojmu.
Jinak ale obsluze nelze nic vytknout. Kdo by neměl rád usměvavou a ochotnou servírku. A ceny jsou zde téměř lidové.


Prostředí: 6/10
Kvalita občerstvení: 8/10
Ceny: 8/10
Obsluha: 8/10

Celkem: 7/10
Někdy se zde možná znovu zastavím na skleničku vína. Zda ze mne bude pravidelný návštěvník ukáží až další návštěvy.


Žádné komentáře:

Okomentovat